събота, 2 ноември 2013 г.

Ден на народните будители - две събития

 В деня на народните будители клуб "Зодиак" взе участие в две прояви - семинар в Интер Експо Център, София и награждаване на лауреатите от конкурса "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството" в Националния политехнически музей, София.

 На семинара в ИЕЦ  бяха представени акцентите от програмата на Space Camp Turkey 2014 от Толга Йълдъръм , а също и няколко презентации за участия на български младежи в предишните издания на космическия лагер.
 Клуб "Зодиак" и Школата по ракетомоделизъм при ОДК Кюстендил направиха презентация на своята Любителска космическа програма "Зодиак".
 На участниците бяха раздадени хартиени копия от съдържанието на програма "Зодиак", а в презентацията акцентът бе върху постиженията и резултатите по нея, от приемането и през 2011г. до момента.
 Представянето предизвика голям интерес у всички присъстващи, между които гости от ИКИТ на БАН, училища и университети и от космическия лагер в Турция.

 В същия ден се състоя награждаване на победителите в различните направления на конкурса "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството", организиран от фондация "Еврика". То се проведе в Националния политехнически музей, а специален гост бе първият български космонавт Георги Иванов. Той приветства победителите и им връчи дипломи и предметни награди.
 Представителят на Школата по ракетомоделизъм от Кюстендил Томислав Скандалиев спечели втора награда в направлението за космически модели и апарати със своя действащ модел на галактически кораб, наречен от него "BATMAN". 
 Благодарение на добрата си аеродинамика този летящ модел му донесе първо място на Националното ученическо състезание по ракетомоделизъм в Ловеч, по-рано през същата година.

Клуб "Зодиак", 2013


Няма коментари:

Публикуване на коментар