сряда, 12 март 2014 г.

Честване Деня на артилерията и ракетните войски, 11 март

 На 11 март 2014г във Военния клуб в Кюстендил се проведе беседа, посветена на Деня на артилерията и ракетните войски на Българската армия. Тя беше организирана от НЧ "Зора - Кюстендил" и на нея присъстваха бивши и настоящи военни, граждани и ученици.

 Г-н Иван Сапунджиев представи материал, подготвен от Генерал-майор Вълчо Фотев, в който бе направен исторически обзор за ролята на артилерийските подразделения и ракетните войски в нашата армия през последните сто години.


 Ръководителят на КАКТ "Зодиак" Христофор Скандалиев запозна присъстващите с постиженията на клуба през изтеклата 2013г година и плановете за дейност през настоящата 2014г. Представени бяха действащи ракетни модели и техни компоненти, използвани в състезателния и експерименталния ракетомоделизъм от членовете на клуба.


 Офицери от резерва разказаха свои преживявания и спомени от реални събития и военни учения през годините на службата си.


 Беседата приключи при ведро настроение и с покана към всички в залата да бъдат гости и участници в традиционното Демонстрационно авио шоу "Осогово" на 12 април 2014г, посветено на Международния ден на космонавтиката.




Няма коментари:

Публикуване на коментар